FAQ Covid-19

FAQ – Over Coronavirus


Zijn de Petit Bateau boetieks open in België?

Onze boetieks heropenen hun deuren vanaf dinsdag 01 december 2020 en de Click & Collect service blijft beschikbaar. We wachten op u!


Is het nog mogelijk om een bestelling te plaatsen op jullie website?

Gelukkig nog wel ! Onze website blijft beschikbaar (wij doen er alles voor) en de leveringen zijn verzekerd dankzij onze geweldige medewerkers die uw bestellingen voorbereiden met respect voor de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Alle geplaatste bestellingen worden verwerkt en we doen ons uiterste best om ze zo snel mogelijk naar u te sturen. Het postkantoor heeft ons echter al gewaarschuwd: het tempo is iets trager om de veiligheid van iedereen te verzeker en het kan zijn dat uw bestelling een paar dagen te laat komt. Als dit het geval is, maak u dan zeker geen zorgen: #stayathome, het komt eraan.


Ik heb een bestelling geplaats maar mijn pakket is nog steeds niet aangekomen. Zijn er vertragingen in de levering?

Het is inderdaad mogelijk dat onze bestellingen een paar dagen te laat komen. Waarom is dat? Simpelweg voor de veiligheid van alle mensen die aan de transportketen werken, hiervoor is er selchts één afhaling per dag in ons magazijn gepland. Ook de mensen die uw bestellingen voorbereiden zijn sterk verminderd, maar doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat u uw bestelling op tijd ontvangt 😊 Als uw bestelling toch later aankomt, spijt het ons oprecht. Uiteraard blijven wij tot uw beschikking voor eventuele vragen/opvolging. Gebruik het formulaire om contact met ons op te nemen !


Als u te laat zegt, bedoelt u dan twee dagen of twee weken ?

Na een paar uitwisselingen met de Post (die overweldigd is en ook doet wat nodig is voor iedereen), kan het zijn dat de vertraging tot 8 werkdagen oploopt.


Ik heb een bestelling geplaatst maar wens mijn leveradres te wijzigen. Is dit mogelijk?

Spijtig genoeg kunt u uw leveradres niet wijzigen nadat uw bestelling geplaatst is geweest. Gelieve rekening te houden met de leveringtermijn van 8 werkdagen en uw verplaatsingen zodat het op het juiste adres geleverd kan worden.

Houdt u zich aan de gezondheidsnormen in uw productielijn?

Oh, ja ! Onze teams werken met repsect voor de gezondheidsnormen die door de WHO de nationale en regionale autoriteiten die de afgelopen weken zijn ingesteld om hun veiligheid te garanderen, maar ook de uwe !


Hoe kan ik genieten van de gratis levering ?

Bij ankoop vanaf €39, is uw levering aan huis volledig gratis. U hoeft enkel uw leveradres in te vullen en uw bestelling zal bij u geleverd worden.


Als ik wil genieten van de gratis levering, hoe doe ik dat dan ?

Makkie ! Voor alle bestellingen bieden wij u een gratis levering zonder minimum aankoopbedrag. Voer uw adres in en het packet komt direct bij u thuis.

En als mijn bestelling is afgeleverd in een boetiek of een afhaalpunt, wanneer kan ik dan mijn pakketje afhalen ?

U kunt uw pakket alleen afhalen als de boetieks of de Pick up points weer open zijn. Wees alstublieft geduldig! 😊

Ik wil mijn bestelling terugsturen, wat is de procedure ?

Geen paniek ! U heeft uitzonderlijk tot 90 dagen de tijd om uw bestelling terug te sturen. U zult de gebruikelijke procedure moeten volgen, maar wij raden u aan te wachten tot de situatie verbetert en onze matrozen klaar zijn om uw bestelling te ontvangen en verwerken. Onze medewerkers, hoe graag ze het ook willen, kunnen uw retour op dit moment niet verwerken.


Ik wil graag een artikel of artikelen omruilen in de boetieks, hoe werkt het ?

Spijtig genoeg zijn onze boetieks gesloten, de omruilingen zijn op dit moment ook niet mogelijk totdat ze terug open zijn ! (snel, kan dit vervelende virus verdwijnen 🙁).


Ik heb heel wat vragen, aan wie kan ik ze stellen ?

Onze klantendienst doet er alles aan om u zo snel mogelijk een antwoord te geven op uw vragen via het contactformulier en facebook. De reactietijd kan iets langer duren, maar we volgen alles op! Alvast hartelijk dank voor uw begrip 😊