De kwaliteit van Petit Bateau

Comfort

Comfort

Onze kleding voor pasgeborenen heeft meestal platte naden om wrijving op de huid te voorkomen en het de allerkleinsten zo comfortabel mogelijk te maken.

Welzijn

Al onze kleding is zo ontworpen en vervaardigd dat uw kind zich er goed in voelt en vrij kan bewegen. Het is dan ook geen toeval dat Petit Bateau in 1918 de slip uitvond door de pijpen van lange onderbroeken af te knippen. Petit Bateau zag dat Amerikaanse soldaten dankzij speciale armsgaten hun T-shirt konden uittrekken zonder hun helm af te zetten. Op basis van dat idee vond het merk in de jaren 1950 de eerste body’s voor baby’s met deze 'Amerikaanse' hals uit.

Welzijn
Gezondheid

Gezondheid

Nee aan giftige, irriterende en kankerverwekkende stoffen! Petit Bateau ontwerpt gebreide kleding voor pasgeborenen, ondergoed en nachtkleding met het Oeko-Tex-label. Dat garandeert dat de kleding geen schadelijke stoffen voor de huid bevat.

Duurzaamheid en bestendigheid

We voorzien de naden op onze kleding die het meest te verduren krijgen van afhechtsteken. Zo krijgen scheuren geen kans. We maken onze knopen met de machine vast. Voor nóg meer degelijkheid zijn ze bestand tegen rukken van tot 7 kg. Kinderen kunnen ze onmogelijk lostrekken of inslikken. We breien onze kleding met extra lange katoenvezels voor een vastere steek die langer houdt. Zo beleeft ieder kind veel plezier aan zijn Petit Bateau – en de broertjes en zusjes vaak ook.

Duurzaamheid en bestendigheid
Veiligheid

Veiligheid

Al onze kleding is zodanig ontworpen dat kinderen zich niet kunnen verwonden aan touwtjes, drukknopen, knopen of ritsen. Al onze knuffels hebben een dubbele voering om te voorkomen dat baby’s met de vulling in contact komen.

Gemakkelijk te onderhouden en wasmachinebestending

Geen onaangename verrassingen bij het wassen, want onze kleding krimpt niet. U hoeft niet langs de stomerij: onze kleding mag gewoon in de wasmachine. Petit Bateau belooft dat de kleuren van zijn kleding niet afgeven of vervagen en dat ze blijven stralen.

Gemakkelijk te onderhouden en wasmachinebestending

Veiligheid en vereisten

Petit Bateau is een merk dat beschermt, net als de veilige armen van mama. Daarom ontwerpen we gebreide kleding voor pasgeborenen, ondergoed en nachtkleding met het Oeko-Tex®-label. We werken al bijna tien jaar nauw samen met Oeko-Tex®. U en uw baby kunnen dus op beide oren slapen!